Ingredienser
600 g Fläskfile | |
---|
1 msk smör | |
---|
1 paket tacokryddamix(40 g) | |
---|
1 burk ananasringar (225 g) | |
---|
3 st tomater | |
---|
200 g nachips påse | |
---|
0,5 tsk salt | |
---|
1 krm cayennepeppar | |
---|
275 g mjukost, tub naturell | |
---|
1 burk tacosås (230 g) | |
---|
2 dl ost, riven lagrad tex västerbottenost eller icas gratängost á 150 gram | |
---|
Tillbehör
Cremé fraiche,lätt
sallad,blandad
Tillagning
15 min + 15 min i ugn
Texmexmat i alla dess former är alltid populärt och här är den i form av gratäng med många goda ingredienser. Gratängen passar lika bra som vardagsrätt som på fredagen när du önskar dig något gott som ändå går snabbt att laga till.
1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smöret ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.
2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.
3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.
4. Servera gratängen med en klick lätt creme fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.
Jag la en extra tomat,och 1 burk ananas, och hade 200 grader i ugn i ca 15 min
eller tills det får färg enl beskrivningen. Jag tog mjuk naturellost förpackning á 200 gram istället pga tuben var slut, märke var kavli men det spelar ej roll hur ser ut märke bara det är naturellost...