Senaste inläggen

Av RED DEVIL - 8 maj 2009 16:40

"Hemgjorda glass med vaniljsmak "


Smula 2 digestivekex i botten på en form.


3 äggulor vispas med 1,5 dl socker i egen bunke.


3 dl grädde vispas med 2 tsk vaniljsocker i egen bunke.


1 pkt ca 50-60 gram Philadelphia ost rörs ned i äggulesmeten.


Tillsätt grädden i äggule smetens bunke.


Vispa 3 st vitornas i egen rent o fettfri bunke till hårt skum och vänd ner dessa i smeten. Rör om försiktigt och häll i formen och smula en digestivekex över på smeten


Fryses in.  tar ca 4 eller mer timmar att stelna, sen kan äta det, eller vänta till nästa dag om ni vill.


Ätes tillsammans med t.ex hjortron eller björnbär.

 

Smaskens efterrätt/mellanmål!


Av VJ


Av RED DEVIL - 5 maj 2009 16:13

Bananer och curry är exotisk gott som gör succé bland barn. 


Ingredienser 4 port kycklingfiléer, ca 500 g
smör-&rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk curry
4 dl Matlagningsgrädde 15%
1 1/2 msk konc kycklingfond
Gör så här:

Skär kycklingen i strimlor. Bryn kycklingen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Rör i curry, grädde och fond. Låt allt koka 3 till 4 min. Servera med ris, skivad banan, minimajs och ärtor. Toppa gärna med en klick stark mango chutney.


Tips!
Byt ut kycklingfilè mot strimlat kött


Källa:  http://www4.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=18862

Av RED DEVIL - 4 maj 2009 20:34

 4 port

400 g falukorv, 18%
200 g pasta, t ex penne
1 stor paprika
1 rödlök
1 msk smör-&rapsolja
4 dl Kelda sås Tomato Treat
1/2 dl hackad basilika
Gör så här Koka pastan. Skär korven i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär löken i klyftor. Stek korven i smör-&rapsolja i en stekpanna. Ta upp korven. Stek grönsakerna i stekpannan. Lägg tillbaka korven. Tillsätt såsen och pastan och låt allt bli varmt. Garnera med basilika.


Vi åt det till middag idag, inte så dumt, kommer att göra det flera ggr framöver.


Bilden/receptkälla:

http://www2.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14787


Av RED DEVIL - 4 maj 2009 20:31

2 port

ca 250 g färsk tagliatelle
1 paket bacon, ca 140 g
1 purjolök
1 äpple
½ - 1 tsk curry
smör
2 dl lätt crème fraiche


Gör så här

Koka pastan. Strimla baconet och knaperstek det i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Grovstrimla purjolöken, kärna ur och tärna äpplet. Fräs äpple och curry i smör någon minut och rör i bacon. Rör ner crème fraiche i pastan. Strö över bacon, purjolök och äpple.


vi har smakat och det var enkel och god, vi kommer att göra det flera ggr framöver.

Bilden/receptkälla:

http://www2.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15520

Av RED DEVIL - 2 februari 2009 14:23

4 port

1 djupfryst torskblock

2 burk creme fraiche naturell ( ej lätt)

3 tomater

purjolök

dill

så här gör du:

smörja ugnfast form/låda med normalsaltat smör och efter lägger du skivade tomater på

botten och därefer djupfryst torskblock ovanpå, och efter det strör du salt och dill

sen skivade purjolök ovanpå och sist täcker du över med creme fraiche och sist in i ugn

i ca 1 timme (60 min) i 200 grader och mitten av ugn.

ätes med kokt ris och grönsallad till..




av White starbear

Av RED DEVIL - 2 december 2007 20:07

Portioner: 4  (nyckelhål)


Ingredienser
10-12 potatisar, ca 1 kg
2 msk olivolja

2 tsk salt

3 paprikor, gärna i olika färger
600 g torsk- eller hokifilé
1 krm peppar

Sås
2 dl matyoghurt
2-3 vitlöksklyftor
2 krm salt

1 krm peppar  eventuellt 2-3 msk hackad persilja eller dill


Gör så här:
1.
Skölj potatisen noga i ljummet vatten. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt och ringla över hälften av olivoljan. Strö över hälften av saltet.
2. Tillaga mitt i ugnen i 250°C, ca 10 minuter.
3. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär fiskfiléerna i ca 5 cm breda bitar.
4. Lägg fisk och paprika vid sidan om på plåten. Häll på resten av olivoljan och saltet och strö över pepparn. Tillaga ytterligare ca 10 minuter.
5. Smaksätt matyoghurten med pressad vitlök, salt och peppar samt gärna lite hackat kryddgrönt.
6.
Servera fisken med paprika, potatis och sås samt bröd.


För alla: Byt ut matyoghurten mot äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten om du inte tål mjölk eller laktos.


Tips!
Ersätt paprikan med andra grönsaker tex lök, squash, tomater som variation.

Gröna tipset: Vill du äta grönt kan fisken bytas ut om kikärter som får steka med potatis och paprika i ugnen

länken:  http://www.ica.se/FrontServlets=mat_recept&state=recept&receptid=422486

Av RED DEVIL - 1 december 2007 14:42

Portioner: 4   (nyckelhål)


Ingredienser
1 ST GULLÖK

4 ST POTATIS

1 PAPRIKA

1 MSK OLJA

500 GRAM KÖTTFÄRS

6 DL VATTEN

1 KÖTTBULJONG

500 GRAM KROSSADE TOMATER 

2 TSK KUMMIN

SALT OCH PEPPAR


Gör så här
1.
Skala lök och potatis. Skölj paprikan. Hacka lök, skär potatis och paprika i tärningar.
2. Fräs alla grönsaker och köttfärs i olja i en kastrull eller gryta.
3.
Tilllsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och kryddor. Låt koka ca 10 minuter.
4. Smaka av med salt och peppar.


För alla: Läs noga innehållsdeklarationen på köttbuljongen.
Glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Laktosreducerad: välj laktosreducerad matyoghurt.


Tips!
Gott att servera gräddfil och cornichons vid sidan om.
Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot kokta kikärter eller bönor


länken:http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=542023

Av RED DEVIL - 30 november 2007 21:55


CA 400 GRAM TORSKFILE/HOKIFILE

1 PURJOLÖK

1 BURK KROSSAD TOMATER

CURRY




SÅ HÄR GÖR MAN:

MAN FRÄSER MED SMÖR EL OLIVOLJA I KASTRULLEN

LÄGG I SKIVADE PURJOLÖK, KRYDDA MED CURRY

OCH SEN KROSSAD TOMATER I, SAMT FISKFILE BITAR,

KOKA CA 10 MIN, UNDER TIDEN KOKA SPAGETTI,

SMAKA EFTER MED CURRY..

HA SALT PÅ BORDET OM DET EJ SMAKAR NÅGOT..

SNABBT O ENKELT.. MKT GOTT GOTT!!

Ovido - Quiz & Flashcards