Senaste inläggen
"Hemgjorda glass med vaniljsmak "
Smula 2 digestivekex i botten på en form.
3 äggulor vispas med 1,5 dl socker i egen bunke.
3 dl grädde vispas med 2 tsk vaniljsocker i egen bunke.
1 pkt ca 50-60 gram Philadelphia ost rörs ned i äggulesmeten.
Tillsätt grädden i äggule smetens bunke.
Vispa 3 st vitornas i egen rent o fettfri bunke till hårt skum och vänd ner dessa i smeten. Rör om försiktigt och häll i formen och smula en digestivekex över på smeten
Fryses in. tar ca 4 eller mer timmar att stelna, sen kan äta det, eller vänta till nästa dag om ni vill.
Ätes tillsammans med t.ex hjortron eller björnbär.
Smaskens efterrätt/mellanmål!
Av VJ
Bananer och curry är exotisk gott som gör succé bland barn.
Ingredienser 4 port kycklingfiléer, ca 500 g
smör-&rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk curry
4 dl Matlagningsgrädde 15%
1 1/2 msk konc kycklingfond
Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor. Bryn kycklingen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Rör i curry, grädde och fond. Låt allt koka 3 till 4 min. Servera med ris, skivad banan, minimajs och ärtor. Toppa gärna med en klick stark mango chutney.
Tips!
Byt ut kycklingfilè mot strimlat kött
Källa: http://www4.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=18862
4 port
400 g falukorv, 18%
200 g pasta, t ex penne
1 stor paprika
1 rödlök
1 msk smör-&rapsolja
4 dl Kelda sås Tomato Treat
1/2 dl hackad basilika
Gör så här Koka pastan. Skär korven i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär löken i klyftor. Stek korven i smör-&rapsolja i en stekpanna. Ta upp korven. Stek grönsakerna i stekpannan. Lägg tillbaka korven. Tillsätt såsen och pastan och låt allt bli varmt. Garnera med basilika.
Vi åt det till middag idag, inte så dumt, kommer att göra det flera ggr framöver.
Bilden/receptkälla:
http://www2.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14787
2 port
ca 250 g färsk tagliatelle
1 paket bacon, ca 140 g
1 purjolök
1 äpple
½ - 1 tsk curry
smör
2 dl lätt crème fraiche
Gör så här
Koka pastan. Strimla baconet och knaperstek det i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Grovstrimla purjolöken, kärna ur och tärna äpplet. Fräs äpple och curry i smör någon minut och rör i bacon. Rör ner crème fraiche i pastan. Strö över bacon, purjolök och äpple.
vi har smakat och det var enkel och god, vi kommer att göra det flera ggr framöver.
Bilden/receptkälla:
4 port 1 djupfryst torskblock 2 burk creme fraiche naturell ( ej lätt) 3 tomater purjolök dill så här gör du: smörja ugnfast form/låda med normalsaltat smör och efter lägger du skivade tomater på botten och därefer djupfryst torskblock ovanpå, och efter det strör du salt och dill sen skivade purjolök ovanpå och sist täcker du över med creme fraiche och sist in i ugn i ca 1 timme (60 min) i 200 grader och mitten av ugn. ätes med kokt ris och grönsallad till.. av White starbear
Portioner: 4 (nyckelhål)
Ingredienser
10-12 potatisar, ca 1 kg
2 msk olivolja
2 tsk salt
3 paprikor, gärna i olika färger
600 g torsk- eller hokifilé
1 krm peppar
Sås
2 dl matyoghurt
2-3 vitlöksklyftor
2 krm salt
1 krm peppar eventuellt 2-3 msk hackad persilja eller dill
Gör så här:
1. Skölj potatisen noga i ljummet vatten. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt och ringla över hälften av olivoljan. Strö över hälften av saltet.
2. Tillaga mitt i ugnen i 250°C, ca 10 minuter.
3. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär fiskfiléerna i ca 5 cm breda bitar.
4. Lägg fisk och paprika vid sidan om på plåten. Häll på resten av olivoljan och saltet och strö över pepparn. Tillaga ytterligare ca 10 minuter.
5. Smaksätt matyoghurten med pressad vitlök, salt och peppar samt gärna lite hackat kryddgrönt.
6. Servera fisken med paprika, potatis och sås samt bröd.
För alla: Byt ut matyoghurten mot äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten om du inte tål mjölk eller laktos.
Tips!
Ersätt paprikan med andra grönsaker tex lök, squash, tomater som variation.
Gröna tipset: Vill du äta grönt kan fisken bytas ut om kikärter som får steka med potatis och paprika i ugnen
länken: http://www.ica.se/FrontServlets=mat_recept&state=recept&receptid=422486
Portioner: 4 (nyckelhål)
Ingredienser
1 ST GULLÖK
4 ST POTATIS
1 PAPRIKA
1 MSK OLJA
500 GRAM KÖTTFÄRS
6 DL VATTEN
1 KÖTTBULJONG
500 GRAM KROSSADE TOMATER
2 TSK KUMMIN
SALT OCH PEPPAR
Gör så här
1. Skala lök och potatis. Skölj paprikan. Hacka lök, skär potatis och paprika i tärningar.
2. Fräs alla grönsaker och köttfärs i olja i en kastrull eller gryta.
3. Tilllsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och kryddor. Låt koka ca 10 minuter.
4. Smaka av med salt och peppar.
För alla: Läs noga innehållsdeklarationen på köttbuljongen.
Glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Laktosreducerad: välj laktosreducerad matyoghurt.
Tips!
Gott att servera gräddfil och cornichons vid sidan om.
Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot kokta kikärter eller bönor
länken:http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=542023
CA 400 GRAM TORSKFILE/HOKIFILE
1 PURJOLÖK
1 BURK KROSSAD TOMATER
CURRY
SÅ HÄR GÖR MAN:
MAN FRÄSER MED SMÖR EL OLIVOLJA I KASTRULLEN
LÄGG I SKIVADE PURJOLÖK, KRYDDA MED CURRY
OCH SEN KROSSAD TOMATER I, SAMT FISKFILE BITAR,
KOKA CA 10 MIN, UNDER TIDEN KOKA SPAGETTI,
SMAKA EFTER MED CURRY..
HA SALT PÅ BORDET OM DET EJ SMAKAR NÅGOT..
SNABBT O ENKELT.. MKT GOTT GOTT!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|