Senaste inläggen

Av RED DEVIL - 13 maj 2009 15:37

Man skivar falukorv och lägger i gratängform.

Hackar lök, skalar och river äpplen.

Lök + rivna äpplen skeks lite i smör tills de blir mjuk.

Tillsätt senap och chilisås, svartpeppar i lök och äppelröran.(vet ej exakt mått utan tar på känn)

Bred över röran på korven och strö riven ost.

I ugn 225 grader tills det får färg ca 20 min

Koka spagetti!! sen är det bara att äta

/ÅB


(bilden kommer senare) (ej testad)

Av RED DEVIL - 13 maj 2009 14:49

Mias rosenbröd 16-20 st 250 grader

50 gram jäst

50 gram smör el margarin

5 dl vatten

1 ägg

1 tsk salt

1 msk socker

1 stor pressad vitlöksklyfta

ca 1,3 L vetemjöl


Pensling

ägg

vallmöfrön

Gör så här:

1. smula sönder jästen i en bunke

smält margarin i en kastrull. Tillsätt vatten

och låt degvätskan bli fingervarmt.

Häll degvätskan över jästen och rör till den löst sig

2. Tillsätt ägg,salt,socker,vitlök o ch nästan allt vetemjöl.

arbeta samman till en slät och smidig deg för hand eller med degkrokar.

täck med bakduk och låt jäsa i 30-40 min på en dragfri plats

3. Ta upp degen på lättmjölat bakbord och knåda den lätt

rulla ut till en längd och dela 16-20 bitar.

forma till bullar.Placera bullar på en bakplåt med bakpapper,

Låt dem jäsa under bakduk till dubbelstorlek i 30-40 min

4. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över vallmofrön.

Grädda mitt i ugnen ca 5-8 minuter


(god var den)

Av RED DEVIL - 13 maj 2009 14:30

För 4-5 personer, ugn 250 grader tills osten blivit ljusbrun


2 gula lökar

margarin

450 blandfärs, går också bra med nötfärs/köttfärs

1 msk vetemjö

3 1/2 dl vatten

1/2 dl tomatpure

1 tsk salt

1 1/2 krm svartpeppar

3/4 tsk soja

1 tsk oregano

1 burk hela tomater

2 dl riven ost

2 1/2 (kan ta jämn 3 dl ) ris


Gör så här:

1. Hackja löken och stek den i ljus brun margarin - inte i stark värme

2. Höj värme på plattan och lägg ner köttfärsen - mosa sönder den me den gaffel.

3. Lök och köttfärsen steks tillsammans under omrörning då och då.

4. När färsen är smulig och blivit lite brynt strös vetemjöl över och rör om väl.

5. Häll i vatten, tomatpure,salt,svartpeppar,soja och oregano.

koka såsen, gärna med locken på i ca 10 min, rör om ibland.

6. sätt på riset - läs på paketet hur man gör.

7. smörj en ungsäker form.

8. Häll i 1/2 av köttfärssåsen, sedan allt ris sedan 1/2 av köttfärsås

9. dela burktomaterna ich fördela de i formen, 

10. strö över osten

 .



Av RED DEVIL - 12 maj 2009 17:36

Ca 400 gram kassler, gärna vinmarinerad icas kassler,

1  purjolök

1 grönpaprika el din favorit

1-2 st vitlöksklyftor eller mer enligt din tycke

1 burk krossade tomater

1 förp. creme fraiche  lätt ( går även med vanlig)

salt

curry efter smak


GÖR SÅ HÄR:

1. Strimla kassler, paprika,purjolök till pinnar, lättaste om du delar i 3 delar i purjolök då lätt att strimla dessa fina.

2. fräs curryn i margarin, går bra med olja, bryn kassler i omgångar om

ni har en hög av kassler. lägg kassler i en tallrik eller fat under tiden.

3. fräs paprika,purjolök och vitlökbitar

4. Blanda allesammans(purjolök,vitlök,paprika,kassler och tillsätt krossade tomater.

5. Låt den koka i ca 10 min, tillsätt creme fraiche sist o koka upp

Salta o tillsätt ev mer curry efter smak, servera med kokt ris


Superlätt och Super god!!!


Av RED DEVIL - 11 maj 2009 17:49

Goda småbröd som är enkla att göra

tid: 2 timmar

antal: 24 st


1 pkt röd jäst

5 dl mjölk

250 g Kesella ( en burk) 

2 1/2  msk ljussirap

1 1/2 tsk salt

3 1/2 dl grahamsmjöl

8 1/2 dl vetemjöl


Gör så här:


1. Smula sönder jäsen

2. värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen

och rör om tills jästen har "smält".

3. Rör i Kesella, sirap, salt,grahamsmjöl och vetemjöl, arbeta ihop till en deg.

4. Låt degen jäsa under bakduk i 30 min ( jag brukar i 40 min)

5. ta upp degen på bakbordet och knåda den.

6. Dela degen i 24 lika stora bitar och rulla dem till bollar

7. Lägg bollarna tätt bred vid varandra i en långpanna ( ha bakpapper under)

 8. Grädda i 225 grader mitten av ugnen 15-20 min ( jag har alltid 200 grader och lite längre tid)

9. pensla bollarna med vatten med en skvätt olja i (rapsolja till ex)


Låt brödet kallna på galler eller någon underlqag under en bakduk

bryt isär bollarna.

Källa: http://www.recepten.se/recept/brytbroed_kesella.html


Lycka till!!!!

Av RED DEVIL - 11 maj 2009 12:47

Pastarätt med smak och färg av ajvar relish, den mustiga ungerska paprikapurén. 


Ingredienser 4 port

1 grillad kyckling ( el ta kycklingfile)
ca 300 g pasta, t ex tagliatelle
2 purjolökar
2 vitlöksklyftor
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 dl mild ajvar relish
2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad


Gör så här

Koka pastan.

Skär purjolöken i strimlor på längden.

Lägg dem i pastavattnet när det återstår någon minut av koktiden.

Ta bort skinn och ben på kycklingen.

Skär köttet i bitar. Skala och hacka vitlöken. Koka upp grädde och ajvar relish i en kastrull.

Lägg i kycklingen, vitlök och timjan.

 Låt koka någon minut.

Servera såsen med pastan.

Tips! Blir det något över i glasburken med ajvar relish kan du blanda den med crème fraiche och få en god kall sås.

Källa: http://www2.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14421


Av RED DEVIL - 9 maj 2009 09:48

Klassiskt gott recept på kyckling med banan, jordnötter och chilisås.



Tid ca 45 min

6 portioner


Du behöver:

1 kg kycklingfile

140 g bacon (gärna tärnad) finns färdig att köpa i affär

3 bananer

2 dl chilisås

5 dl vispgrädde

1 ½ dl jordnötter

1  italiensk salladskrydda

Gör så här:

Strimla kycklingfilé och bacon.

Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg.

Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan.

Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform.

Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.

Vispa grädden och blanda med chilisås.

Häll över och bred ut. Strö över jordnötter.

Gratinera i mitten av ugnen 225 grader i 15 minuter.

Servera med kokt ris och sallad.

Källa: http://www.recepten.se/recept/flygande_jakob.html

Min tips är:

200 grader i ugn 20 min (följer ris) så de blir klara samtidigt

jag kryddar på kycklingfile med tacokrydda den där gula påse på affär eller icas,

syftet att få upp smaken,



Av RED DEVIL - 8 maj 2009 17:00

4 Portioner nedersta falsen, 200 grader, 30 min


Deg:

3 1/2 dl mjöl

125 g margarin

3 msk vatten


Blanda allt så att det blir en deg, tryck ut degen i en pajform


Stekning:

400 gram köttfärs

1 liten purjolök eller salladslök

1 liten burk champijoner (skivade el hel) el färska)


Blanda med köttfärsen i stekpannan:

3 msk tomatpure

2 tsk spagettikrydda ( pastakrydda)

1 krm svartpeppar

1/2 tsk salt

1 köttbuljongtärning

3 dl vatten


låt allt koka i 5 minuter


Under tiden kan ni göra


 äggblandningen

3 ägg

1 dl riven ost


blanda i en bunke(skål)


När 5 min gått ang köttfärsen så häll

äggblandningen i köttfärsen i stekpanna och rör om


Häll allt från stekpannan ner i pajformen.


Grädda i ugnen


Servera gärna med en sallad


________________________________________

Om du vill inte ha köttfärs så kan du ta kassler, skinka, broccoli, tomat eller något annat du har i kylskåpet.

Tänk på att också ta andra kryddor som passar.



SMAKLIG MÅLTID!!!

Ovido - Quiz & Flashcards