Direktlänk till inlägg 13 maj 2009
För 4-5 personer, ugn 250 grader tills osten blivit ljusbrun
2 gula lökar
margarin
450 blandfärs, går också bra med nötfärs/köttfärs
1 msk vetemjö
3 1/2 dl vatten
1/2 dl tomatpure
1 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
3/4 tsk soja
1 tsk oregano
1 burk hela tomater
2 dl riven ost
2 1/2 (kan ta jämn 3 dl ) ris
Gör så här:
1. Hackja löken och stek den i ljus brun margarin - inte i stark värme
2. Höj värme på plattan och lägg ner köttfärsen - mosa sönder den me den gaffel.
3. Lök och köttfärsen steks tillsammans under omrörning då och då.
4. När färsen är smulig och blivit lite brynt strös vetemjöl över och rör om väl.
5. Häll i vatten, tomatpure,salt,svartpeppar,soja och oregano.
koka såsen, gärna med locken på i ca 10 min, rör om ibland.
6. sätt på riset - läs på paketet hur man gör.
7. smörj en ungsäker form.
8. Häll i 1/2 av köttfärssåsen, sedan allt ris sedan 1/2 av köttfärsås
9. dela burktomaterna ich fördela de i formen,
10. strö över osten
.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 | 6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
|||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|