Direktlänk till inlägg 11 maj 2009
Pastarätt med smak och färg av ajvar relish, den mustiga ungerska paprikapurén.
Ingredienser 4 port
1 grillad kyckling ( el ta kycklingfile)
ca 300 g pasta, t ex tagliatelle
2 purjolökar
2 vitlöksklyftor
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 dl mild ajvar relish
2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
Gör så här
Koka pastan.
Skär purjolöken i strimlor på längden.
Lägg dem i pastavattnet när det återstår någon minut av koktiden.
Ta bort skinn och ben på kycklingen.
Skär köttet i bitar. Skala och hacka vitlöken. Koka upp grädde och ajvar relish i en kastrull.
Lägg i kycklingen, vitlök och timjan.
Låt koka någon minut.
Servera såsen med pastan.
Tips! Blir det något över i glasburken med ajvar relish kan du blanda den med crème fraiche och få en god kall sås.
Källa: http://www2.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14421
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 | 6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
|||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|