Direktlänk till inlägg 13 maj 2009
Mias rosenbröd 16-20 st 250 grader 50 gram jäst 50 gram smör el margarin 5 dl vatten 1 ägg 1 tsk salt 1 msk socker 1 stor pressad vitlöksklyfta ca 1,3 L vetemjöl Pensling ägg vallmöfrön Gör så här: 1. smula sönder jästen i en bunke smält margarin i en kastrull. Tillsätt vatten och låt degvätskan bli fingervarmt. Häll degvätskan över jästen och rör till den löst sig 2. Tillsätt ägg,salt,socker,vitlök o ch nästan allt vetemjöl. arbeta samman till en slät och smidig deg för hand eller med degkrokar. täck med bakduk och låt jäsa i 30-40 min på en dragfri plats 3. Ta upp degen på lättmjölat bakbord och knåda den lätt rulla ut till en längd och dela 16-20 bitar. forma till bullar.Placera bullar på en bakplåt med bakpapper, Låt dem jäsa under bakduk till dubbelstorlek i 30-40 min 4. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 5-8 minuter (god var den)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 | 6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
|||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|